Nog 8 dagen

Jeetje wat vliegt de tijd! Laatst was het nog zomervakantie en nu gaan we alweer naar het einde van het jaar toe. Voor je het weet wordt de klok weer teruggedraaid en zitten we weer met kaarsjes aan in huis.

De herfst en de tijd van donkere dagen geeft ook een tijd van bezinning en rust. Dat lees je in ieder geval vaak. Voor mij is dat op dit moment echt niet aan de orde. Elke keer denk ik weer; “het is nu even druk voor Werktuin040, maar als ik dit nu heb afgerond en als de basis er staat, dan komt er wel meer tijd en rust”. En dan besluit ik om een crowdfundingcampagne op te zetten en gaan we weer een periode in waarin we weer op volle toeren draaien. Zou ik stiekem helemaal niet van rust houden?

Een crowdfundingcampagne? Waarom denk je misschien? Het kwam opeens op mijn pad. In een gesprek met David Berg van Toekomst van Nederland zei hij: “jouw concept is goed geschikt voor een crowdfunding. Heb je daar al eens aan gedacht? Ik kan je helpen met het opzetten”. En zo begon het balletje te rollen.

Binnen 1 week had ik ‘ja’ gezegd op een traject, waar ik niet goed van kon inschatten wat het met zich mee zou brengen. Ik wist alleen dat het een goede tijd was om het te proberen, aangezien Werktuin040 steeds meer wil blijven groeien. Op dit moment is het voortbestaan van Werktuin040 namelijk nog niet gegarandeerd. En wat zou het zonde zijn als ik niet genoeg dagdelen verkoop, waardoor ik Werktuin040 moet sluiten. Met de crowdfundingcampagne zou ik meer bekendheid kunnen genereren en publiciteit. Als je soms iets nieuws opzet – aan het pionieren bent – dan heb je een lange adem nodig. De crowdfundingcampagne zou extra financiën opleveren, waardoor ik iets meer tijd krijg om te pionieren. En dat is mijn doel!

En hoe gaat het dan nu vraag je je misschien af? We hebben op dit moment bijna € 1000,- euro opgehaald en al 55 lieve fans van Werktuin040 hebben al een donatie gedaan. Hier ben ik natuurlijk hartstikke blij mee.
Ik had mezelf een doel gesteld van € 10.000,-. Aangezien de crowdfundingcampagne over 8 is afgelopen, moeten we nog even een eindsprint maken om dit te behalen. Misschien was dit doel iets te optimistisch. Maar de bekendheid die we krijgen, door onder andere een radio-uitzending én tv-item bij Omroep Brabant, is natuurlijk geweldig. En dit was niet gebeurd zonder crowdfundingcampagne. Ook komt morgen Brandpunt+ een item maken en dit zal landelijk gezien worden. Wie weet wat dit nog gaat brengen!

En niet te vergeten, bij de ouders van Werktuin040, leeft het ontzettend. De afgelopen weken ben ik erg druk geweest, maar ik doe het niet alleen. Sinds eind augustus heb ik namelijk 2 fantastische stagiaires bij Werktuin040, die hartstikke hard mee werken en ontzettend creatief zijn. Ook alle moeders die bij Werktuin040 komen, zijn enorm betrokken. Sommige werken letterlijk mee aan alle taken van de crowdfundingcampagne. En anderen ouders delen alle berichten op de sociale kanalen, zodat hun netwerk en vrienden alles zien of doneren via de website.

Al met al zijn we er misschien nog niet, maar de crowdfundingcampagne heeft met zich meegebracht dat ik weer veel heb geleerd, dat de betrokkenheid binnen de groep nog beter is geworden, dat er meer bekendheid en publiciteit gehaald is én dat er nog meer bevestiging komt van mensen die zeggen: “wat een geweldig concept, dit past helemaal bij deze tijd, als mijn kinderen nog jong waren zou ik zeker komen óf kan ik het concept ook in een andere stad vinden?”

Mocht jij Werktuin040 ook nog willen steunen in de crowdfundingcampagne? Dat kan natuurlijk nog altijd. Kijk dan op www.werkennaastjekind.nl en kijk hoe jij kunt bijdragen. Het wordt door ons ontzettend gewaardeerd dat dit concept door zo velen een warm hart wordt toegedragen. En hoe geweldig is het als je kunt zeggen dat jij hebt meegewerkt aan dit nieuwe concept in Nederland!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.