Cirkel van invloed

Ben jij je bewust van waar je invloed op hebt?
Heb je invloed op je werk? Of op je kinderen? Of op je man?
Vaak proberen we situaties onder controle te krijgen, maar dat blijkt helemaal niet mogelijk te zijn. Steven Covey laat in zijn ‘Cirkel van Invloed’ zien welke situaties beïnvloedbaar zijn en welke niet. Situaties waar je geen invloed op hebt, zijn te vinden in de cirkel van betrokkenheid. En wat blijkt nu? Op de meeste situaties hebben we helemaal geen invloed.

Dus: zijn je kinderen vervelend door het warme weer, valt die 5-sterren camping toch een beetje tegen óf komt die vaste klant opeens niet meer terug na de zomer? Laat het los! Je druk maken over situaties in de cirkel van betrokkenheid zorgt alleen maar voor stress. Je kunt er tenslotte niks aan doen.

Wil je je toch beter voelen? Onderneem een actie waar jij zelf invloed op hebt en die de situatie met 10% verbetert. Als je dit doet, voelt de situatie positiever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.