Ff niks

Vorige maand was ik er even tussen uit. Ff niks! Alleen maar genieten van de zon, zee en strand op een heerlijk vakantie-eiland. Na een drukke tijd erg welkom. Weg met het gezin en tijd voor elkaar. Heerlijk!…!

Er op uit!
Daar nodigt de zomer ook eigenlijk altijd voor uit, vind je niet? Om er op uit te trekken. De festivals, evenementen en dagjes uit zie je overal om je heen. Iedereen lijkt in een vrolijke stemming door de zon, de lange dagen en – als het goed is – de lekkere temperatuur. Er samen op uit gaan. Tijd voor elkaar. Daar is de zomer bij uitstek geschikt voor. De zomer is zo’n contrast met de winter. Dan zit je met kaarsjes aan in je huis en ben je meer gericht naar binnen. In de zomer lijkt het wel alsof je losser bent, meer dingen aan kunt en open staat voor nieuwe kansen en ontmoetingen. Als je kinderen ook enkele weken vrij zijn, kom je zelf vaak sneller in een vakantiestemming. De bedtijden van je kinderen worden waarschijnlijk iets later en dat extra ijsjes mag opeens op die dag ook wel. Eigenlijk best een fijne mindset om in te zitten.

Focus
Ook met Werktuin040 geeft de zomer me energie om nieuwe ideeën aan te boren en uitdagingen aan te gaan. Daarbij hou ik wel in mijn achterhoofd dat ik mijn focus moet houden. Soms is het namelijk heel makkelijk om je door je enthousiasme en nieuwsgierigheid mee te laten leiden in allerlei leuke projecten. De valkuil hierbij is (voor mij in ieder geval) dat ik dan aan het eind van de rit alles half aan het doen ben.
Focus zorgt er voor dat je op je pad blijft – zo veel als mogelijk – en dat je probeert je koers te houden. Een mooie oneliner vind ik altijd: ‘alles wat je aandacht geeft, dat groeit’. Dat geloof ik echt. En dat is voor mij niet alleen toepasbaar in mijn werk, maar ook in de opvoeding. Als je alleen aandacht hebt voor het gezeur  of het niet luisteren van je kind(eren), dan lijkt er aan zo’n dag geen einde te komen. Terwijl een positieve focus ervoor zorgt dat juist de goede dingen opvallen. En dat is toch veel fijner om naar te kijken.

Loslaten
Op vakantie kon ik de focus voor Werktuin040 ook even los laten. Soms moet je ook ruimte creëren. Ruimte in je hoofd, zodat nieuwe ideeën kunnen opborrelen en ontstaan uit zichzelf. Ideeën die niet naar boven zouden komen als je alleen maar bezig zou zijn met je to-do-list.
In mijn geval kan ik de focus loslaten, omdat ik weet dat Werktuin040 in goede handen is door het geweldige team van Werktuin040, die alles gewoon laten door draaien! Claudia, Zoulikha, Eefje, Christien, Jolanda, Suzanna en Naomi: Bedankt voor jullie toewijding en inzet!
En ook alle lieve moeders en kindjes die bij Werktuin040 komen, weten precies hoe alles werkt en dat voelt fijn.

Voor iedereen die nog op vakantie moet gaan: heel veel plezier! Geniet van elkaar en laat de focus even los, zodat je open staat voor nieuwe dingen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.