De kop is eraf!

Het is nu alweer begin mei en Werktuin040 is al 2 weken fulltime open. De kop is eraf! Alles waar ik zolang naar heb toe gewerkt, is nu eindelijk aangebroken. Een eigen plek én fulltime open. Laat alle ouders met jonge kinderen maar komen!!

Ik weet echter wel dat het niet zo makkelijk werkt. Ik begin nu eigenlijk weer een beetje opnieuw. Mijn eigen locatie vinden, is natuurlijk een verdere stap in mijn proces. Het betekent ook weer dat alles opnieuw begint. Opnieuw klanten zoeken, opnieuw bezig zijn met marketing, opnieuw mijn concept bekend maken, opnieuw wachten tot ik door geïnteresseerden gevonden word.
Hoe graag ik ook wil dat het vanaf morgen al iedere dag lekker druk is, ik weet dat dat niet realistisch is. Het zal zeker enkele maanden duren, voordat vaste klanten mij gevonden hebben. Maar daar is niks mis mee. Dat geeft mij ook tijd om mijn nieuwe ideeën en doelen voor Werktuin040 verder vorm te geven.

Uiteindelijk heb ik natuurlijk wel klanten nodig om te blijven bestaan. En daarom vind ik de inspirerende zienswijze van Simon Sinek (zie ook verderop in de nieuwsbrief) over The Why Circle zo interessant. Het gaat niet om ‘wat’ je aanbiedt, maar ‘waarom’ je het aanbiedt. Bedrijven die daar hun focus op leggen, creëren loyale verbindingen met klanten. En dat is wat ik ook wil met Werktuin040.

Maar wat is dan The Why Circle van Werktuin040?
De meeste mensen weten wel ‘wat’ ik aanbied: een werkplek voor ouders met jonge kinderen. Dit is op zich al een uniek concept wat ik verder nog nergens ben tegengekomen.
‘Hoe’ bied ik dit dan aan? Door een inspirerende werkplek te creëren, waarbij ouders en kinderen onder 1 dak samen kunnen zijn. Steun van enthousiaste vrijwilligers maakt het tevens mogelijk dat de ouders rustig kunnen werken en de kinderen de aandacht krijgen die ze nodig hebben.

Nu komt het belangrijkste onderdeel van The Why Circle: ‘waarom’ doe ik dit? Over deze vraag moest ik even nadenken, omdat dit veel dieper gaat dan ik in eerste instantie had gedacht. En wellicht is dit ook goed voor jou om eens over na te denken binnen jouw bedrijf. Want dit is de informatie die je ook wilt meegeven aan je klanten.

Ik besteed al mijn tijd aan het verder opzetten en uitbreiden van Werktuin040, omdat:

  • Ik geloof dat ouders (en in veel gevallen moeders) na het krijgen van kinderen nog altijd dezelfde inspirerende en uitdagende mogelijkheden moeten kunnen krijgen als voorheen. Waarom moet je soms een stapje terug doen in je werk? In de tijd waarin we nu leven vind ik dat eigenlijk een verouderde zienswijze. Werktuin040 is een alternatief om (zakelijk) het beste uit jezelf te kunnen halen én ook je taken als ouder te kunnen blijven vervullen.
  • Ik geloof dat werk en gezin in het dagelijks leven meer naast elkaar kan bestaan. Dat we van elkaar kunnen leren en dat we meer van elkaar kunnen genieten.
  • Ik geloof dat het goed is voor de band tussen ouders en kind om zoveel mogelijk met elkaar verbonden te blijven. De kinderopvang is ontstaan om de arbeidsparticipatie onder vrouwen groter te maken, wat heel waardevol is geweest voor de kansen voor vrouwen in het bedrijfsleven. Ik denk alleen dat deze nieuwe tijd waar we in leven weer om een verdere ontwikkeling vraagt en met Werktuin040 wil ik daarin een eerste stap zetten.

Door alle steun die ik ontvang voor Werktuin040, krijg ik steeds meer bevestiging dat we behoefte hebben aan iets nieuws. Ik hoop dan ook dat Werktuin040 veel nieuwe ouders mag helpen, die toe zijn aan een nieuwe manier van het combineren van werk en opvoeding.

Heb jij ook behoefte aan iets nieuws? Of spreekt mijn concept je aan en wil je meedenken om dit meer te laten ‘landen’? Mail me dan en wie weet kunnen we een leuke brainstormafspraak opzetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.